Reklama
 
Blog | [email protected]

Čečína rok poté

V těchto dnech si připomínáme rok od „památné“ návštěvy čínského prezidenta v Praze.

Vraťme se nyní do března 2016 a připomeňme si atmosféru předvelikonoční Prahy mými příspěvky, které jsem tehdy k návštěvě čínského prezidenta napsal. Myslím, že nic ze své aktuálnosti neztratily. Můj blog mně mezi tím Burešův cenzor pan Patrik Banga zrušil, asi se nehodil do krámu pánům Zemanovi a Babišovi.

Agentura Miloš: Severní Korea – nejlevnější letenky

Do Prahy dnes přiletí čínský prezident a podle výzdoby čínskými vlajkami, která nám připomíná doby dávno minulé, se Praha na několik dnů stane hlavním městem státu Severní Korea.

Nepotřebujete tedy kupovat drahé letenky, stačí jízdenka do Prahy nebo benzín v autě a do hlavního města Severní Korei snadno dojedete.

Czechia? Ne, Czechina (čti Čečína)!

Po té neuvěřitelné hradní klauniádě s čínským prezidentem přidáním pouhého jednoho N vznikne naprosto výstižný a všem hned jasný název Czechina (vyslovuj Čečína).
S názvem Čečína snad i kremloboti, jejichž průměrné IQ se sotva blíží hendikepu začínajícího golfisty, pochopí, že naše náhlá orientace na Čínu je jasným důkazem toho, že s Ruskem už to jde rychle z kopce. Na dálném východě už prakticky žádní Rusové nejsou a mladí a vzdělaní Rusové z Ruska prchají jako o život. Poslední televizní diskuse Putina s občany se nesla v duchu otázek: Kdy už konečně dostaneme za naši práci aspoň nějaké peníze? Inu, ruský ráj to na pohled. Poslední ať zhasne! Je na čase se z kremlobotů stát čínoboty. Naše finanční oligarchie a jejich političtí kámoši už tak učinili.
Od svého zvolení mne pan Zeman nikdy nepřestal udivovat tím, jak neuvěřitelně hluboko dokáže klesnout „český prezident“. Nedávno prohlásil, že by dalajlámu nepřijal, protože to není investor. Pan „prezident“ zcela přijal filozofii prostitutky, která taky sexuje jen s tím, kdo jí zaplatí. „Náš prezident“ přijímá jen investory do firem místních i nemístních finančních oligarchů.
Dává tím jednoznačně najevo, že je prezidentem těchto finančních oligarchů, nikoliv náš.
Čínské „investice“ v neperspektivní Evropě?

Všude do nás ekonomičtí „experti“ hustí, jak perspektivní a prosperující je Čína a jak neperspektivní je Evropa. Tak proč čínšti oligarchové neinvestují raději doma? Proč cestují přes půl světa do neznámé země, kde se s nikým nedomluví?

Čína vůbec není tak perspektivní, jak nám „experti“ říkají. Svět v blízké době čeká největší a zřejmě nejkrutější revoluce, revoluce robotická. Milióny a miliardy lidí při ní příjdou o práci a nejvíc budou zasaženy země, které mají nízkou cenu práce jako hlavní konkurenční výhodu. Na prvním místě mezi takovými zeměmi je Čína.

Už dnes má Čína obrovské příjmové rozdíly mezi chudými a malou hrstkou bohatých. Střední třída tam prakticky neexistuje. A nedemokratický systém prakticky nevytváří inovativní prostředí.
Potkali se u Žofína
Čínští a čeští oligarchové se dnes na Žofíně radí, jak si nás Číňané koupí. Od našich zkorumpovaných politiků to budou mít za levno.Báchorka o tom, že Číňané s námi chtějí uzavřít strategické partnerství a využít naší středoevropské pozice ke vstupu na trh EU, je samozřejmě totální nesmysl.
 Česko nemá euro a ani o zavedení eura reálně neuvažuje. Navíc pod vlivem Zemana a Klause se snaží EU rozbít. Zeman v parlamentu hájí referendum o vystoupení z EU. Po Česku s naprostým souhlasem prezidenta pochodují náckové se šibenicemi, žádají uzavření našich hranic a smrt lídrů EU. Bývalý prezident a ekonomický „expert“ v klíčové zemi EU, tedy Německu, agituje za rozbití EU společně s krajně pravicovými živly.
Zemanovské a klausovské Česko rozhodně není pro vstup na trhy EU dobrá značka. Být Číňany, tak od Česka určitě dám ruce pryč.
Nicméně, čínští oligarchové mají dolary a chtějí je investovat a vydělat na těchto investicích. Ne v EU, ale u nás.
Číňané chtějí vstoupit do našich podniků, které vydělávají, aby jejich zisky přesměrovali do Číny. Předpokládám, že budou mít zájem o ČEZ, další energetické podniky, možná vodárny, pokud ještě nějaké zbyly, a podobné podniky se zaručeným výdělkem. A následně budou tyto čínské podniky zdražovat a zdražovat, ždímat a ždímat z nás peníze. Naši zkorumpovaní politici to s naprostým klidem umožní. O pár haléřů se zlevní pivo a o stokoruny se zdraží elektřina, plyn, voda apod. No, však to znáte.
My ale jejich peníze nepotřebujeme. Jestli někdo z vás má nějaké peníze uložené třeba na účtu v bance, tak ví, jak mizerný úrok mu za ně banky platí. Ten mizerný úrok je důkazem toho, že investiční peníze nikdo nepotřebuje.To, co bychom vzhledem ke globalizaci trhu a vzhledem k nadcházející robotické a technologické revoluci určitě potřebovali, jsou strategické investice spojené s novými technologiemi, s know-how a se schopností prodávat na evropských nebo ještě lépe světových trzích. Takové strategické investice ale můžeme získat jen od Němců a dalších západoevropských členů EU, od Švýcarů, Američanů, Kanaďanů, Jihokorejců, Tchajwanců a Japonců.
Reklama